Dentalni implantat je najbolji način za nadomještanje izvađenog zuba. Implantat je vijak izrađen od titana koji se stavlja u kost malom kirurškom intervencijom. Cijeli postupak ugradnje traje oko pola sata i ukoliko se poštuju sva pravila nema većeg rizika i velikih bolova nakon samog zahvata.

Ugrađeni implantat zamjenjuje korijen ili korijene zubi koji nedostaju te postaje novi nosač navlake, mosta ili retencija za zamjenu ili lakše nošenje proteze.

Nakon ugradnje implantata potrebno je vrijeme da bi se on integrirao, odnosno srastao sa kosti. Taj proces se naziva osteointegracija, a traje između 4 do 6 mjeseci. Kad u čeljusti uopće nemamo zubi možemo ih staviti u obliku fiksnog mosta na samo 4 implantata. To se zove sistem ALL-ON-FOUR.

Zašto se odlučiti za implantat

  • u slučaju nedostatka jednog zuba nije potrebno brusiti zdrave susjedne zube, koji bi inače služili kao nosači budućeg mosta
  • da bi totalna proteza stajala čvrsto učvršćena u ustima pacijenta
  • ukoliko nedostaju zubi u stražnjem dijelu čeljusti umjesto mobilne proteze ugradnjom implantata otvara se mogućnost za izradu fiksnog mosta