Što su fileri

Fileri su posljednja riječ estetske kirurgije, preparati na bazi hijaluronske kiseline koja se nalazi u ljudskoj koži, ali se sa vremenom u procesu starenja gubi. Služe za brzo i jednostavno popunjavanje bora, ali i puno više. Popuniti možemo brazde oko usana, ispod nosa, na čelu, usnice-rub sa ili bez povećanja gornje i donje usne, bore oko očiju, na vratu.

Osim popunjanja bora moguće je kompletno modeliranje lica, povećanje volumena obraza. Preparati koje mi koristimo su proizvodi iz švicarske farmaceutske firme Anteis, kao i preparati Juvederm, Teosyal i Filorga ovisno o tipu kože i željama pacijenta.

Korištenjem filera jednostavan je način da se osjećate mlađi.

Za svjež i pomlađen izgled potrebno Vam je samo pola sata koliko traje zahvat koji je gotovo bezbolan, jer se fileri injiciraju nježnim iglama, a kod osjetljivih pacijenata koristi se anestezija.

Trajanje

Najnovije generacije imaju usporen proces biorazgradnje, a trajanje ovisi o gustoći i kreće se od 9 do 14 mjeseci, a kod nekih ljudi i mnogo duže.

Prednost filera naspram botoxa

Hijaluronska kiselina je nešto sasvim prirodno, ona se nalazi u našoj koži i zglobovima te je organizam prihvaća kao nešto svoje. Dok je botox nervni otrov za koji se još uvijek ne znaju njegove dugotrajne posljedice.

Botoxom se ne mogu riješiti bore između nosa i usta kao što se ne može dobiti volumen u obrazima. Filerima ne gubimo mimiku lica, dok botox blokira mišić, pa se prema tome i ograničava mimika lica.

Nakon tretmana filerima spremni ste za šetnju i kavu u gradu!

Sve tretmane obavljamo u suradnji sa etabliranom spec.dr.sc. dermatovenerologije.